Zde jedna z variací na Kabsa. Jehněčí Kabsa - Kořeněná rýže, jemné jehněčí a opékané ořechy se spojí a vytvoří opravdu chutné a klasické jídlo známé jako Lamb Kabsa.Ingredience:1/2 kg až 1 kg jehněčího, nejlíp noha 1,5 šálky basmati rýže1 šálek rajčatového pyré (nebo drcených rajčat)1 velká cibule2 mrkve (nastrouhané)1/2 šálku ghee nebo másla3 lžičky kabsa koření3 lžičky soli2 bobkové listy1 skořice celá1 sušený citron - lze vynechat4 kardamomové lusky nebo půl lžičky mletého1/2 lžičky hřebíčků2... Celý popis

Koupit za 65 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Zde jedna z variací na Kabsa.
Jehněčí Kabsa - Kořeněná rýže, jemné jehněčí a opékané ořechy se spojí a vytvoří opravdu chutné a klasické jídlo známé jako Lamb Kabsa.Ingredience:1/2 kg až 1 kg jehněčího, nejlíp noha 1,5 šálky basmati rýže1 šálek rajčatového pyré (nebo drcených rajčat)1 velká cibule2 mrkve (nastrouhané)1/2 šálku ghee nebo másla3 lžičky kabsa koření3 lžičky soli2 bobkové listy1 skořice celá1 sušený citron - lze vynechat4 kardamomové lusky nebo půl lžičky mletého1/2 lžičky hřebíčků2 lžíce piniových oříšků1/4 šálku kešu oříšků1/4 šálku nakrájených mandlíPokyny:Nakrájejte velkou cibuli a umyjte, oloupejte a nastrouhejte mrkve. Do velkého hlubokého hrnce nalijte 1/4 šálku oleje, vložte nakrájenou cibuli a pečte, dokud cibule nezměkne, asi 5 minut. 1 čajovou lžičkou osolte jehněčí a přidejte do hrnce. Opékejte asi 2 minuty na každé straně. Přidejte dostatek vody na pokrytí jehněčí a nechte vařit po dobu 10 minut.Slijte vodu z hrnce a nechte jehněčí a cibuli. Přidejte 2 lžíce oleje, mrkve, 2 lžičky koření kabsa, 1 lžičku soli a všechno další koření (bobkové listy, kardamomové lusky, hřebíček, skořicová tyčinka a sušený citron). Opékejte po dobu 5 minut.Přidejte šálek rajčatového pyré a 4 šálky vody. Vařte zakryté víkem. Nechte vařit asi 45-60 minut, dokud jehněčí není zcela měkké. Tu a tam zamíchejte a přidejte více vody podle potřeby.Umyjte rýži. Přidejte k vařenému jehněčí, spolu se zbývajícími 2 lžičkami koření kabsa, 1 čajovou lžičkou soli a 2 1/2 šálky vody. Smíchejte vše dohromady velmi dobře a nechte vařit. Po 5 minutách snižte plamen, zakryjte a nechte rýži dovařit asi 15 minut.Na 2 lžících oleje pečte ořechy asi 2 minuty, dokud mírně nezhnědnou. Naaranžujte maso s rýží na ovalný velký talíř a ozdobte oříšky.
Složení: římský kmín, kardamom, skořice, koriandr, galangal, all spices, černý pepř, hřebíček, citron, kurkuma
Od certifikované firmy splňující ISO 9001:2008, ISO 22000:2005, HACCP.  
Upozornění: Uchovávejte v suchu a chladu. 
Vyrobeno v SAE. 
Výživové ukazatele v 100 g výrobku:
Energie: 56 kcal/ 276 KJ
Bílkoviny: 1,0 g
Sacharidy: 5,4 g, z toho cukry 0,2 g
Tuky: 5,1 g, z toho nasycené tuky 0,0 g
Vláknina: 7,0 g
Sůl: 0,05 g
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Bayara